Op verschillende wijze kan kleding worden bedrukt. De meest gebruikte Methodes zijn: Full color, Flex, Sublimatie en zeefdruk.

Om direct naar de webshop te gaan “klik hier”

Fullcolor bedrukking:

Full Colour bedrukking op textiel is op diverse manieren mogelijk. Het meest gebruikt is een zogenaamde transferprint, waarbij het ontwerp met een inktjetprinter op speciaal papier wordt geprint, en daarna middels hitte op de kleding aangebracht. Deze techniek hanteren wij alleen op verzoek; de prints zijn namelijk zeer massief en voelbaar, en minder slijtvast dan de andere mogelijkheden die wij aanbieden.

Full colour kledingbedrukking in zeefdruk is een zeer specialistische techniek, waarbij de voorbereiding veel tijd in beslag neemt. De minimumoplage voor full colour bedrukte kleding is dan ook 10 stuks. Full color zeefdruk is met name geschikt voor kleding die op hogere temperaturen word gewassen.

Flex bedrukking:

Voor het bedrukken van kledingstukken wordt vaak gebruik gemaakt van flex printen. Doordat er geen minimumafname vereist is kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende designs aan te leveren. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld binnen de verschillende afdelingen van uw bedrijf een eigen stijl wilt voeren of om namen te laten bedrukken.

Waar moet u op letten bij flex print bedrukking?

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u kiest voor flex print bedrukkingen. Voornamelijk bij het wassen, drogen en strijken van bedrukte kleding is enige zorg vereist. Zo kunt u bijvoorbeeld geen gebruik maken van een droger en mag u de kledingstukken niet wassen op een tempratuur warmer dan 60 graden. Voornamelijk grotere prints kunnen bij wasbeurten kreukels vertonen, deze zijn echter wel glad te strijken. Bij het strijken dient u de kleding binnenstebuiten te keren om te voorkomen dat de print loslaat.

Wat kan ik laten bedrukken?

Flex print wordt veel toegepast voor kledingstukken maar kan voor vrijwel elke vorm van textiel toegepast worden. U kunt hiervoor uw eigen textiel aanleveren of gebruik maken van de artikelen uit onze catalogus. Dankzij onze grootschalige inkoop profiteert u dan van extra lage prijzen en weet u zeker dat u de beste kwaliteit heeft. Onze producten zijn namelijk speciaal gemaakt voor bedrukkingen.

Voordelen van flex print bedrukken

De bedrukking rekt mee met de stof.
Kleinere aantallen mogelijk.
Geen film of zeef kosten.
Zeer geschikt voor kleine of fijne bedrukkingen.

Wat is sublimatie?

Sublimatie is een proces waarbij een afbeelding in het materiaal wordt opgenomen. Sublimatie is een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase. De vloeibare fase van de stof wordt hierbij overgeslagen. Voor bedrukking van materialen of producten, wordt sublimatie gebruikt om een print als het ware “in te bakken” in de oppervlakte van het materiaal zelf. Hiervoor wordt hittegevoelige inkt gebruikt, welke zich vermengd met het (speciaal gecoate) materiaaloppervlak. Het resultaat is een heldere, levendige full-colour print die kras- en was bestendig is.

Waar kan ik een sublimatie transfer voor gebruiken?

Je kunt een sublimatie transfer gebruiken voor het bedrukken van textiel, maar ook voor het maken van gepersonaliseerde fotocadeau ’s. Echter kun je niet zomaar elk product bedrukken, aangezien een artikel voorzien dient te zijn van een polyester coating.

Sublimeren op textiel

Om direct te kunnen sublimeren op kleding, dient je stof licht gekleurd te zijn en te bestaan uit 65% polyester. Met direct sublimeren bedoelen we hier dat je je geprinte transfer direct kan overzetten, zonder een andere folie te gebruiken. Het voordeel hiervan is, dat de inkt in het textiel trekt. Hierdoor kun je een hoogwaardige transfer creëren die ontzettend goed wasbaar is en ook niet kan scheuren.

Niet elke stof bestaat uit polyester, maar dit betekend niet, dat je deze techniek niet kunt gebruiken.

Sublimeren op katoen en donker textiel

Zoals je hier boven kunt lezen, kun je niet direct drukken op donkere stoffen en op katoen. Hiervoor hebben wij een oplossing. Door gebruik te maken van onze sublimatieflex, kun dit gewoon wel. Let er wel op dat in dit geval er een transfer op het textiel komt en dus minder wasbaar is ten opzicht van een polyester shirt.

Zeefdruk:

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor vele doeleinden, waaronder textieldruk. Ook wordt deze techniek toegepast  in de industrie voor de productie van bijvoorbeeld printplaten en zonnecellen.

Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat ”open” plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt  op het raam aan en drukt deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Bedrukken eigen kleding.

Het bedrukken van eigen aangeleverde / ingekochte kleding of goederen is geheel op eigen risico.